28 Mart 2011 Pazartesi

Bosna Hersek, Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapıyor!

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Bosna Hersek Ülke Finali gösterisi, 25 Mart Pazar günü yapılacak.

Geceye, Türkiye ve Bosna- Hersek'ten birçok ünlü isim ve siyasi katılacak.

25 Mart Cuma günü Saat 19.00’ da düzenlenecek olan ülke finali gösterisine, T.C Saray Bosna Büyükelçisi Vefahan OCAK ve Bosna- Hersek Eğitim Bakanı Damir MAŞİÇ katılacak.

Türkiye'den final programını izlemeye giden isimler arasında ise; TRT Haber Kanal Koordinatörü Ahmet Böken, AKSİYON DERGİSİ Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu , KANALTÜRK Haber Daire Başkanı Tarık Toros, FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, KANAL D Haber Müdürü Salih Selçuk ve MİLLİYET GAZETESİ Köşe Yazarı Ali Eyüboğlu bulunuyor.

KUM SANATI İLE BÜYÜLEYECEKLER

Öğrencilerin şarkı ve şiir dalında yarışacakları etkinlikte, hazırlanan skeçler ve kum sanatı gösterileri de sunulacak.

BÜYÜK AÇILIŞ 15 HAZİRAN’ DA İSTANBUL'DA

Tüm ülke elemelerinin tamamlanmasından sonra, 15 Haziran Çarşamba günü Dolmabahçe Sarayı’ nda yapılacak açılış töreni ile birlikte 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları başlamış olacak. Bu yıl, 130 ülkeden 1300 öğrenci ve öğretmeni misafir edecek olan organizasyon, renkli gösteri ve şovlarla izleyicisinin karşısına çıkacak. Öğrencilerden oluşan, iki ayrı turne grubu 30 ayrı şehirde gösteri yapacak.

Birinciler, Haziran ayında İstanbul’ da yapılacak olan yarışmalara katılacaklar.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’ nın Şarkı Finali 21 Haziran’ da, Şiir Finali ise

22 Haziran’ da , Sinan Erdem Spor Salonu’ nda yapılacak.

"Alıntıdır"

Kırgızistan'da Türkçe Şöleni

Kırgızistan'da 1992 yılından bu yana başarılı bir şekilde eğitim hizmeti veren Sebat Eğitim Kurumları'na bağlı okullar, uluslararası Türkçe olimpiyatlarında da bu başarılarını göstermek istiyor. Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına katılabilmek için yarışan Kırgız öğrenciler, final gecesinde en güzel Türkçeleri ile ter döktü. Başkent Bişkek Devlet Filarmonisi'nde düzenlenen final gecesini Kırgız resmi makamının yanı sıra çok sayıda davetli izledi. Kırgız ve Türk milli marşlarının okunmasından sonra Sebat Eğitim Kurumları'na bağlı okulların başarıların yanı sıra uluslararası olimpiyatlarda elde ettiği dereceleri tanıtan sinevizyon gösterildi.



"TÜRKÇE DÜNYA DİLİ OLACAK"

Geceye katılan Kırgızistan Başbakan Yardımcısı İbrahim Cunusov, Sebat Eğitim Kurumları'nın faaliyetlerini yakından tanıdığını belirterek, insanı eğitmenin önemine işaret etti. İbrahim Cunusov, Birleşmiş Milletlerin (BM) genel kurul toplantısına katıldığını hatırlatarak, Türkçe'nin dünya resmi dillerin arasına girebileceğini umduğunu ifade etti. Dünyanın bir çok ülkesinde Türkçe'nin yaygın olarak kullanıldığına işaret eden Cunusov, 'Türk okulların sayesinde büyüyen Türkçe'nin BM'nin de resmi dili olacağına inanıyorum.' diye konuştu. Cunusov yıllarca düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarındaki Kırgızistan'ın başarılarından da söz ederek, "Kırgızistan adına giden öğrencilerin bu yıl birinciliği elde edeceklerine inanıyorum ve kendim de izleyici olarak katılmayı düşünüyorum" dedi. Türk dilinin köklü bir dil olduğunu anlatan Cunusov, "Kırgız öğrencileri muhteşem bir şekilde Türkçe öğreniyor, öyle ki gün gelecek, Türkiye vatandaşlarına Türkçe dersi vereceğiz." esprisi yaptı.

Törende Sebat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı, Başbakan Yardımcısı İbrahim Cunusov'a plaket takdim etti. İnandı törende yaptığı konuşmada her yıl düzenlenen Türkçe olimpiyatlarının önceki yıllarda olduğu gibi yine ülke ve kardeşlik için üstün başarıları elde edeceklerini söyledi. İnandı eğitim kurumları adına Kırgız resmi makamlarına ve canı gönülden destek sağlayan sponsor Anadolu insanına teşekkürünü iletti. Geceyi izlemek için Türkiye ve Avrupa ülkelerinden gelen yüzlerce misafir, Kırgız öğrencilerin sunduğu Türkçe şölenine ortak oldu. Türk okullarında başarılı olan öğretmenler de ödüllendirilirken, okullar için mali destek sağlayan kurumlara da teşekkür plaketleri sunuldu.

Geceye katılan Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akçal ise konuşmasında farklı milletlerin ortak dillerine değinerek, 'Türkçe günümüzde en çok ihtiyaç duyulan barışa, hoşgörü ve sevgiye büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

"Geceye katılan ve bir konuşma yapan Diyalog Avrasya Platformu (DAP) Eşbaşkanı Harun Tokak ise 'İki kişi sever kavuşursa mutluluk doğar, biri kaçar öteki kovalarsa aşk doğar, iki kişi sever lakin kavuşamazsa efsane doğarmış" diyerek, "Bizim kavuşmamız artık efsane oldu diye düşünürken, aşk ateşimiz durdurmadı, biz sizlere yeniden kavuştuk ve çok mutluyuz." şeklinde duygularını dile getirdi.

Türkçe Olimpiyatların Kırgızistan finalinde düzenlenen konser programında öğretmenlerden sürpriz yapıldı. Türkiyeli öğretmenler Kırgızca yerli öğretmenler ise Türkçe sahne alarak geceye renk kattı. Koro şeklinde söylenen şiirlerde Kırgızların Türk kıyafetini, Türklerin de Kırgız milli kıyafetini giymesi dikkat çekti.

Gecede Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olimpiyatlara katılabilmek için Türkçe şiir, şarkı, konuşma, yazma, dil bilgisi dallarında yarışan Kırgızistanlı öğrencilerin heyecanı salonu coşturdu.

Zaman

Bengladeş Türkçe Olimpiyatları Heyecanını Yaşadı

Bangladeş'te düzenlenen Türkçe olimpiyatları finalinde, Türkiye'de yapılacak olimpiyatlara katılacaklar belirlendi.

Tasnia Naeem Anika "Zeytin yağlı yiyemem aman" şarkısıyla birinci olurken, Nakibul Haque Shubo şiir dalında "Kaldırımlar" şiirini seslendirerek ipi göğüsledi.

Türkiye'de bu yıl 9.su düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatı için dünyanın birçok ülkesinde elemeler devam ediyor. Türkçe olimpiyatının ülke elemeleri her yerde olduğu gibi Bangladeş'te de büyük bir heyecanla gerçekleşti. Program iki ülke milli marşlarının ardından yapılan canlı saz ve müzik sunumuyla başladı. Uluslararası Ümit Türk Okulları ana yerleşkesinde yapılan elemelere Bengal ve Türk misafirler yoğun ilgi gösterdi. Başta Türkiye'nin Bangladeş Büyükelçisi M. Vakur Erkul'un yanı sıra Maldivler büyükelçisi, THY Bangladeş temsilcisi, Dilset yetkilileri ve seçkin davetli topluluğu katıldı. Şiir ve şarkı dalında okul elemelerinden başarıyla geçen öğrenciler seçkin jüri huzurunda Türkiye'de haziran ayında yapılacak olimpiyatlarda Bangladeş'i temsil edebilmek için ter döktü.


9. Türkçe Olimpiyatları Bangladeş finalinde Tasnia Naeem Anika "Zeytin yağlı yiyemem aman" şarkısıyla birinci olurken, Nakibul Haque Shubo şiir dalında "Kaldırımlar" şiirini seslendirerek ipi göğüsledi. Ayrıca anadili Türkçe şiir dalında Kerime Pamuk Çarpan Bangladeş'i temsil edecek.


(CİHAN)

Güney Afrika Türkçe Olimpiyatlarında Çok İddialı

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na hazırlanan Güney Afrika çok iddialı. Olimpiyatların ön elemesinde öğrenciler İstanbul biletini almak için kıyasıya yarıştı. Afrika kıtasının finans merkezi Sandton'un ünlü Convention Centre'sinde düzenlenen ön elemelerde, şarkı dalında birinciliği alan Türk okulu Durban Kız Lisesi'nden Nonkululeko Celiwe Mtshali "Aşkın Bahardı" parçasıyla salondakileri çoşturdu. Duygulu anların yaşandığı gecenin sonunda olimpiyatlarda Güney Afrika'yı şarkı, şiir ve özel yetenek dallarında temsil edecek öğrenciler belirlendi.Yarışmada salondakilere heyecanlı anlar yaşatan Eyüp Mehter Takımı da büyük alkış aldı.

Johannesburg'ta yaşayan ünlü ses sanatçısı Yüksel Uzel'in de jüri arasında yer aldığı yarışmada öğrencilerin sergiledikleri performans büyük alkış aldı. Cihan Haber AJansı'na (Cihan) konuşan Uzel, " 9'uncusu düzenlenecek olimpiyatların yine Güney Afrika'da juri üyesiyim. Bir kere Türkçe adına çok mutluyum. Dünyanın öbür ucundaki bu genç körpe yavrular, Türkçe konuşup Türkçe anlıyorlar. Eğer bir insan lisanınızı biliyorsa size daha iyi anlıyor demektir. Yarın büyüdüklerinde katıldıkları meclislerde Türkiye hakkında güzel beyanları olacağına inanıyorum. Çünkü, birbirimize sevgiyle bağlanıyoruz. İftihar ediyorum Türk okullarının Türkçe'mize yaptıkları hizmetlerle. Güzel siyah bir çocuk bakıyorum "hoş geldiniz" diyor, "merhaba" diyor. Bunlar çok güzel şeyler. Bunun duygusu, sevinci zaten mutlu olmaya yeterli. Bulunduğum yerde Türkçe ve müzik derslerine yardımcı oluyorum. Çorbada bir tuzumuz olsun" cümleleriyle duygularını aktardı.

Yüksel Uzel ve Türkiye'den gelen seçkin misafirler, ön elemelerde geceye damgasını vuran Durban Yıldız Kız Lisesi'nin Müdürü Dursun Yıldırım'ı, öğrencilerinin göstermiş olduğu üstün başarılarından dolayı tebrik etti.

Yoğun eğitim müfredatıyla beraber Türkçe olimpiyatlarını canı gönülden desteklediklerini ve Güney Afrika'yı en iyi seklide temsil etmek için çok çaba harcadıklarını söyleyen Yıldırım, "Uzun zamandır olimpiyat elemelerine hazırlanıyoruz. Gece gündüz çalışan fedakar öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.


Zaman

Bükreş Operası’nda Romanyalı Tatlıses’in ‘Pala Remzi’si yankılandı





Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Romanya Finali görkemli bir programla gerçekleştirildi. Tarihi Bükreş Opera salonunda düzenlenen gecede Romen öğrenciler, 7 dalda hünerlerini sergileyerek ‘’en güzel Türkçe’’ için kıyasıya yarıştı.

Şarkı yarışmasında, İbrahim Tatlıses’le özdeşleşen “Pala Remzi’ şarkısıyla birinci olan Uluslararası Bükreş Koleji (ISB) öğrencisi Roberto Pavel büyük alkış aldı. Pavel, silahlı saldırı sonucu yaralanan Tatlıses’e ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Türkçe Olimpiyatları’na övgüler yağdıran Romanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı Türkçe Müfettişi Vildan Bormanbet, organizasyonun Türkiye-Romanya arasında güzel bir kaynaşmaya vesile olduğunu belirterek yarışmacıları ve öğretmenleri kutladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Lumina Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Göktaş, “Bir dil bir insan iki dil iki insan” anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, “Bu doğrultuda öğretmenlerimiz Romen öğrencilerimize anadilleri Romence’nin yanında İngilizce, Türkçe, İspanyolca ve Fransızcayı da öğretmeye gayret göstermektedir. Romen öğrencilerimizin Türkçe ve Türk kültürünü öğrenmesi, Türk öğrencilerimizin de Romence ve Romen kültürünü öğrenmesi iki ülke arasındaki dostluk bağlarının daha da kuvvetlenmesine sebep olacaktır.” dedi.

Yabancı dil şiir yarışmasının ödüllerini veren Edirne Milli Egitim Müdürü Şerafettin Demirci, yarışmacıları ve organizatörleri tebrik etti.

Türk ve Romen yetkililerinin yanı sıra farklı kesimlerden kalabalık bir davetli topluluğunun bin kişilik Opera binasını tıklım tıklım doldurduğu gecede program baştan sona ilgiyle izlendi. Gecede yüzlerce yarışmacı arasından finale katılmaya hak kazanan öğrenciler; Türkçe şiir, şarkı başta olmak üzere 7 dalda hünerlerini sergiledi.

Öğrencilerin büyük bir maharetle yeteneklerini sergilediği yarışma sonucunda, yabancı dil şarkı dalında Uluslararası Bükreş Koleji (ISB) öğrencisi Roberto Pavel’in seslendirdiği İbrahim Tatlıses’le özdeşleşen “Pala Remzi” şarkısı salondan büyük alkış aldı.

Sesi, mimikleri ve hareketleri ile İbrahim Tatlıses’i Romanya’da büyük bir ustalıkla temsil eden ve birinci gelen Pavel, Romanya’yı Türkiye’de temsil etmeye hak kazandı. Pavel’in “Yaralanan Tatlıses’e geçmiş olsun.’ dilekleri de anlamlı bulunurken, salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Yabancı dil şiir kategorisinde Uluslararası Köstence Bilgisayar Lisesi öğrencisi Szabo Cristian, ana dil şiir dalında ise ISB öğrencisi Sevcan Kılıç birinci, yabancı dil Türkçe konuşma yarışmasında da ICHB öğrencisi Cosmin Ursan Liviu ilk sırada yer aldı. Ana dil Türkçe yazma yarışmasında da Nisa Koç birinci seçilirken, özel beceri dalında Vlad Cristian birinci oldu.

Yabancı dil şarkı yarışmasının ödüllerini Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği Müsteşarı Korhan Karakoç verdi.

Yabancı dil şarkı yarışmasının ödüllerini veren Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği Müsteşarı Korhan Karakoç, unutulmaz bir Türkçe şöleni yaşattıkları için Lumina Eğitim Kurumları yetkililerine ve yarışmacı öğrencilere teşekkür etti. Karakoç şunları söyledi: “Türkçe’ye karşı yoğun bir ilgi yaratan böyle bir organizasyonda emeği geçen herkese ve bu işin fikir önderlerine teşekkür ederim. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın dilimizin, kültürümüzün tanıtımına büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. İnsana ve eğitimine fedakarca hizmet veren Türkiye’nin gönül zenginliğini dünyanın her ucuna taşıyan ve bayrağımızı gururla dalgalandıranlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Ana dil şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Ömer Süsli’nin elinden aldı.

Anadil kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Romanya Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Petru Movilla, anadil şiir yarışması ödüllerini ise Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Ömer Süsli verdi. Ödülleri vermeden önce kısa bir konuşma yapan TİAD Başkanı Süsli, her sene büyük bir heyecanla bekledikleri Türkçe Olimpiyatları’ndan gurur duyduklarını söyledi. Yarışmanın düzenlendiği gün İstanbul’dan uçakla programa yetişmek için büyük çaba harcadıklarını söyleyen Süsli, “Uçağın pilotundan rica ettim çok önemli programa yetişeceğim biraz hızlı olabilir mi diye? 1 saat 20 dakikalık uçuş mesafesini 50 dakikada geldik. Programa yetiştiğim için çok mutluyum.” dedi.

Türkçe finali, bütün öğrencilerin birlikte seslendirdikleri ‘Olimpiyat Şarkısı’’ ile sona erdi.

‘’En güzel Türkçe’’ için branşlarında birincilik kazanan öğrenciler, 15–30 Haziran 2011’de Türkiye’de yapılacak 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Romanya’yı temsil edecek.

Jüride önemli isimler vardı

Jüri üyelerine teşekkür belgelerini Lumina Üniversitesi Genel Sekreteri Ragıp Gökçel verdi. Jüride (soldan sağa) şu isimler yer aldı: Prof. Dr. Recep İleri (Lumina Üniv. Senato Başkanı), Sedat Can (Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Romanya Koordinatörü), Av. Sefa Safi, Hasan Özdal (İşadamı), Ali Rıza Karagöz (Bükreş Spectrum Okul Müdürü), Vildan Bormanbet (Romanya Eğitim Bakanlığı Türkçe Müfettişi) ve Dr. Leyla Şentürk (Lumina Üniversitesi Türkçe Öğretim Görevlisi).

Zaman

Türkçe Olimpiyatları Almanya Finali

Her yıl düzenlenen uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Almanya'da yapılan finali göğüslerimizi kabarttı. Bu sene Stuttgart Porsche Arena'da yapılan uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Almanya elemelerini 6 yıldır organize eden academy derneği, yarışmaya Almancayı da ekledi.

Her aşaması büyük ilgi gören, milletçe gurur duymamıza vesile olan Türkçe Olimpiyatlarının Almanya elemelerine bu sene Almanca'da eklendi.

Alman kültürünün özgün eserlerinin de sergilendiği olimpiyat, "Alman-Türk Kültür Olimpiyatları'na" dönüştürüldü.

Büyük bir kalabalık tarafından izlenen Türk Alman Kültür Olimpiyatları zirvesinde öğrencilerin performansları büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin halkoyunları gösterileri, söyledikleri şiir ve şarkıları hem izleyenleri duygulandırdı, hem de sevinçle karışık gurur ve mutluluk kaynağı oldu.

Gösterilerde Türkçe şarkı ve şiirlerin yanı sıra ünlü Alman eserleri de sahnelendi.

Goethe ve Yunus Emre'nin şiirleri ile başlayan festivalde birinciler haziran ayında İstanbul'daki elemelere katılacak.


Cihan Haber Ajansı

Farklı Desenler 23.Bölüm Anında İzle(Küre Tv)

Farklı Desenler tüm bölümleri izlemek için tıklayın. Farklı Desenler 23.bölüm anında izle, Konakta işler yine karışır. Feride’nin kendisini terk ettiğini düşünen Şeref’in bütün umutları yıkılır. Ailelerinde huzur bulamayan çocuklar, babalarından ve Pınar’dan iyice nefret eder. Pınar’ın annesi Semra ise, kirli oyunlarına devam eder. Hayrettin Bey ve Şeref ise evine haciz gelen Pınar için kalacak yer ararlar. Ancak tüm olumsuzluklar üst üste gelir. Kaçırılan Feride, ıssız bir yerde ölüme terk edilir.

27 Mart 2011 Pazar

Feride Ölüme Terk Ediliyor!

Resim

Feride, ölüme terk ediliyor

Farklı Desenler'in bu akşam ekrana gelecek yeni bölümünde; konakta işler yine karışır.

Feride'nin kendisini terk ettiğini düşünen Şeref'in bütün umutları yıkılır. Ailelerinde huzur bulamayan çocuklar, babalarından ve Pınar'dan iyice nefret eder. Pınar'ın annesi Semra ise kirli oyunlarına devam eder. Hayrettin Bey ve Şeref ise evine haciz gelen Pınar için kalacak yer ararlar. Ancak tüm olumsuzluklar üst üste gelir. Kaçırılan Feride, ıssız bir yerde ölüme terk edilir.

27 Mart Pazar 19:50 Samanyolu TV'de!

Farklı Desenler 23.Bölüm Özeti(Fragman Eklendi)

Feride kaçtı mı, kaçırıldı mı?

Resim

Konakta işler yine karışır. Feride'nin kendisini terk ettiğini düşünen Şeref'in bütün umutları yıkılır. Ailelerinde huzur bulamayan çocuklar, babalarından ve Pınar'dan iyice nefret eder. Pınar'ın annesi Semra ise, kirli oyunlarına devam eder.

Hayrettin Bey ve Şeref ise evine haciz gelen Pınar için kalacak yer ararlar. Ancak tüm olumsuzluklar üst üste gelir. Kaçırılan Feride, ıssız bir yerde ölüme terk edilir.

Farklı Desenler, 23. bölümü ile 27 Mart Pazar 19:50'de Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...

Farklı Desenler 23.bölüm fragmanı indir

http://hotfile.com/dl/112073391/4a9ff9e ... a.mp4.html

Farklı Desenler 23.bölüm fragmanı anında izle,



Farklı Desenler 23.bölüm ( Ayrıntılar için tıklayın )




Bu Şarkıyı Kim Söylüyor?

Bu şarkıyı kim söylüyor?

Aile hayatının iniş çıkışlarını kendi üslubuyla ele alan Farklı Desenler dizisi sadece konusu ve oyuncularıyla değil müzikleriyle de çok seviliyor... Dizide en duygusal anlarda duygulara tercüman olan o şarkılardan biri sizlerle...

YİTİRDİK SEVDAYI (O KADIN) - MP3 Format (Kaliteli)

Yitirdik sevdayı bir hiç uğruna...
Nelerden vazgeçtim senin uğruna...
Hayat mı acı? Sen misin acıtan?
Yenildim işte gururuma...
Geçer mi sensiz, diner mi söyle acım?
Haketmedim, yürekte kaldı sızım...
Seninleyken bile yalnızım...
Haketmedim, yürekte kaldı sızım...
Seninleyken bile yalnızım...
Sen benimdin yar, sen benimdin yar...
Şimdi kim o kadın?

Söz: Şeyda Karadeniz
Müzik: Tamer Çıray


Müziği indirmek için tıklayın

http://www.hotshare.net/audio/360867-2362842296.html
http://hotfile.com/dl/110212945/8b879be ... y.mp3.html

23 Mart 2011 Çarşamba

Farklı Desenler 22.bölüm Anında İzle(Küre Tv)

Farklı Desenler tüm bölümleri izlemek için tıklayın.

Farklı Desenler 22.bölüm anında izle,




Yapımcılığını Melih Sezgin'in üstlendiği yönetmenliğini Hasan Kıraç’ın yaptığı, başrollerini İskender Altın, Eren Özyalçın, Şahika Koldemir, Burak Demir, Fatih Dönmez, Asuman Çakır, Hakan Güner’in paylaştığı “Farklı Desenler”in yeni bölümünde; Şeref’in tekrar hayata tutunuyor olması Feride’yi çok mutlu eder. Kocasını ne kadar çok sevdiğini bir kez daha anlar. Bu mutlu tabloyu gören çocuklar, çok heyecanlanır. Şeref ile Feride’nin evlilik yıldönümünü farklı bir şekilde kutlamayı planlarlar. Kutlama için son hazırlıklar tamamlanırken, Pınar bütün güzellikleri yok etmeye kararlıdır. Bu arada Galip ise, yeni planlar peşindedir. Herkesi çok rahatsız edecek işlere kalkışan Galip, yeni bir isimle işbirliği yapmak ister.

19 Mart 2011 Cumartesi

Danimarka Türkçe Olimpiyatları'yla Isındı

Danimarka, Türkçe Olimpiyatları'yla ısındı

Türkiye'de bu yıl 15-30 Haziran 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın heyecanı dünyanın farklı ülkelerindeki yüzlerce çocuğu sarmaya başladı. Olimpiyatlara katılabilmek için öncelikle kendi ülkelerinde düzenlenen elemeleri geçmek zorunda olan öğrenciler katıldıkları her ön eleme turunda birinci olabilmek için büyük bir gayret gösteriyor.

İki yıldır olimpiyatlara katılan Danimarka elemelerinde finallerde ülkenin farklı yerlerinden gelen 16 öğrenci dereceye girebilmek için yarıştı. Üç farklı kategoride düzenlenen yarışmalarda, temel seviye şarkı dalında birinciliği 'Sev kardeşim' isimli ünlü şarkıyı seslendiren Aleksandra Bessmert kazanırken anadil şarkı dalında birinciliği 'Saçlarını taramışsın' isimli türküyü seslendiren Betül Gülal anadil şiir dalında birinciliği ise 'Türkiyem' isimli şiiri seslendiren Ayşe Kılınç kazandı.

GEÇTİĞİMİZ YIL YARIŞMACIYDI BU YIL SUNUCU OLDU

Bu yıl 9.su düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları bugüne kadar, sevgi dili Türkçe adına birçok sürprizin yaşanmasına vesile oldu. Bu sürprizlerden biri de bu yıl Danimarka'da düzenlenen Nordsjeallend finallerinde yaşandı. Geçtiğimiz yıl Danimarka'da yapılan elemelerde birinci olan ve Türkiye'de ülkesini temsil eden Johanna Ejby Bidstrup bu yılki elemelerin sunuculuğunu yaptı. Gazeteci Hasan Cücük ile birlikte programı sunan Bidstrup, izleyicilerden tam not aldı.

DANİMARKALILAR HAYRAN KALDI

Finalleri izlemek için başta yarışmanın düzenlendiği Hilleröd bölgesinin Belediye Başkanı Kirsten Jensen olmak üzere çok sayıda Danimarkalı salona geldi. Yarışmaya katılan öğrencilerin başarılı performanslarının yanı sıra salonda gördükleri hoşgörü ve diyalog ortamından çok etkilendiklerini söyleyen Danimarkalılar, organizatörlere teşekkür ettiler.

BİRÇOK SÜRPRİZ YAŞANDI

Geçtiğimiz yıl yarışmaya katılan öğrencilerin ailelerine plaket verilmesi aileler için tatlı bir sürpriz oldu. Bir diğer sürpriz de Danimarka'nın sevilen müzisyenlerinden Kemaliye Hüseynova ve Anne Maria Vang'dan geldi. Türkçe şarkı söyleyen Vang, izleyicilerin büyük beğenisini kazanırken, müzisyen Kemaliye Hüseynova piyanosuyla yarışmaya katılan öğrencilere eşlik etti. Finallerde ayrıca Türk Halk Oyunlarının Danimarka'da yaşatılmasında büyük emeği olan Ogün Öcal ve halk oyunları ekibi de bir gösteri yaptı. Anadolu kültürünün vazgeçilmez parçalarından biri olan halk oyunlarından bazılarını sergileyen Ogün Öcal ve halk oyunları ekibi salondan büyük alkış aldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Temel seviye şarkı dalında birinciliği 'Sev Kardeşim' isimli şarkıyı seslendiren Aleksandra Bessmert kazandı. İkinciliği 'Selvi Boylum Al Yazmalım' eserini seslendiren Rosemarie Schwaab kazandı. Üçüncülüğü ise 'Sevdan Olmasa' isimli şarkıyı seslendiren Maria Jensen kazandı. Yarışmada birinciye bilgisayar ikinciye fotoğraf makinesi üçüncüye de i-pod hediye edildi.

Anadil seviyesi şarkı dalında birinciliği 'Saçlarını Taramışsın' isimli şarkısıyla Betül kazanırken, ikinciliği 'kalp kalbe karşıdır' isimli şarkıyı seslendiren Gülnur Suzan Özkan üçüncülüğü ise 'Cerrahpaşa' isimli şarkıyı seslendiren Ayşe Kılınç kazandı.

Anadil seviyesi şiir dalında birinciliği 'Türkiyem' isimli şiiri okuyan Ayşe Kılınç'e gitti. Aynı dalda ikincilik 'Sol Yanım' isimli şiiri seslendiren Ravza Çokçetin'e üçüncülük ise; 'Annem' isimli şiiri okuyan Zilan Aydilek'e gitti.

Ayrıntılar için tıklayın.

Azeri Öğrenciler Türkçe Olimpiyatlarına Hazır

Durmadan, yorulmadan çalıştılar…
Öyle ki, sahneye çıktıklarında değme sanatçılara bile taş çıkaracak kadar profesyonelleşmişlerdi.. Kimi öz şiiri ve müziği ile sevindirdi,.. kimi de salondakilere duygulu anlar yaşattı. Kardeş ülke azerbaycanın başkanti Bakü'de Türkçe rüzgarı esti. Azeri öğrenciler Ülkemizde dokuzuncusu yapılacak Türkçe olimpiyata katılabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Türkçe şarkı, şiir, özel yetenek, folklor ve ana dilinde müzik dallarında yarışan öğrenciler büyük bir performans sergilediler. Salondaki davetlilere büyük heyecan yaşatan öğrencilerin en heyecanlı dakikaları ise sahne arkasında yaşandı. Galip gelme noktasında hepsi iddialıydı. İki saat süren mücadelenin ardından Azerbaycanı Türkiye'de temsil edecek öğrenciler belli oldu. Artık onları sadece Azerbaycan değil, bütün dünya tanıyacaktı...



Ayrıntılar için tıklayın.

Farklı Desenler 22.Bölüm Özeti(Fragman Eklendi)

Şeref'in dönüşü muhteşem oluyor!

Şeref ve Feride tekrar yuvalarına dönüyor...
Çocuklar bu mutluluğu kutlamaya hazırlanıyor...
Ama Pınar buna izin vermiyor... Galip'se yeni oyunlar için yeni isimler peşinde...


Şeref'in tekrar hayata tutunuyor olması, Feride'yi çok mutlu eder. Kocasını ne kadar çok sevdiğini bir kez daha anlar.
Bu mutlu tabloyu gören çocuklar, çok heyecanlanır. Şeref ile Feride'nin evlilik yıldönümünü farklı bir şekilde kutlamayı planlarlar.

Kutlama için son hazırlıklar tamamlanırken, Pınar bütün güzellikleri yok etmeye kararlıdır. Bu arada Galip,yeni planlar peşindedir. Herkesi çok rahatsız edecek işlere kalkışan Galip, yeni bir isimle iş birliği yapmak ister.

Farklı Desenler, 22. bölümü ile 20 Mart Pazar 19:50'de Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...

---

Farklı Desenler 22.Bölüm Fragmanı [HQ]

İndirmek İsteyene;


http://hotfile.com/dl/110870190/2630c1c/Farkl_Desenler_22.Blm_Fragman_HQ.flv.html

Farklı Desenler 22.bölüm fragmanını anında izle;



Farklı Desenler 22.Bölüm(Ayrıntılar için tıklayın)

15 Mart 2011 Salı

Endonezya'da Muhteşem Türkçe Olimpiyatları Finali

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları yaklaştıkça olimpiyat heyecanı dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri sarmaya başladı.
Bunlardan biri de Endonezya. Bu sene 9. düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Endonezya finali mühteşem bir organizasyon ile düzenlendi.
Endonezya ve Türkiye milli marşları ile başlayan gecede birbirinden yetenekli onlarca öğrenci hünerlerini gösterdi.
Türkiye'nin resmi makamlarının ve diplomatların katılımıyla gerçekleşen gecede Endonezya'lı öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve şiirler büyük beğeni topladı..
Gecenin en renkli görüntüleri ise Endonezya milli kıyafetleri ile dans eden bu öğrenciler oldu...
Türk halk oyunlarının da gösterildiği gecede türk şarkıları da seslendirildi..
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Endonezya Final gecesinde konuklara bir de sürpriz vardi... Mehter takımı kıyafetleri ile sahneye çıkan öğrenciler Mehter marşını çaldı..
Final gecesinin sonunda ise Türkiye'de düzenlenecek olan 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan öğrenciler sahneye davet edilerek ödüllendirildi.
Endonezya'lı öğrencilerin bu muhteşem gösterilerinin tamamını Pazar günü 21:30'da Mehtap TV'den de izlemek mümkün olacak.


Türkçe Olimpiyatları Endonezya finali küre tv`de....



Ayrıntılar için tıklayınız...

Pakistan'da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

9.Türkçe Olimpiyatları için geri sayım başladı.

Yaklaşık 130 farklı ülkeden gelecek adaylar şimdilerde eleme yarışmalarının heyecanını yaşıyor.
Bu ülkelerden biri Pakistan... Elemeler, Başkent İslamabad'da yapıldı.
Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan'ın yanısıra Pakistan'ın dört bir yanından gelen misafirlerin katıldığı yarışmada Pakistanlı öğrenciler ilk olarak İstiklal marşını okudu.
Birbiri ardına sahne alan öğrenciler Türkçe becerileriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.
Hünerlerini tek tek sergileyen öğrencilerin tek hedefi Türkiye'de ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek...



Ayrıntılar için tıklayın...

9.Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Başlıyor

Her yıl 'Türkçe bayramı' yaşatan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 9.su için geri sayım başlıyor.

Dünya çocuklarını sevgi dili Türkçe etrafında buluşturan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 9.su için 130 ülkeyi heyecan sardı. Amerika'dan Afrika'ya, Bosna-Hersek'ten Pakistan'a kadar dünyanın dört bir yanında yaşayan öğrenciler, Türkiye finallerinde yarışabilmek için ter dökmeye başladı.

Her yıl ülkemize 'Türkçe bayramı' yaşatan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 9.su için geri sayım başlıyor. Olimpiyatlar, 12 Haziran'da Türkiye'de yapılacak genel seçimler nedeniyle bu yıl 15-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçen yıl 120 ülkeden 750 öğrencinin katıldığı olimpiyatlara bu yıl 130 ülkeden, Türkçe sevdalısı 1.000 finalist öğrenci katılacak. "Bir lisan, yedi milyar insan" sloganıyla gerçekleştirilecek 'Türkçe şöleni'nin finalleri Ankara, İstanbul, Konya ve Bursa'da yapılacak. Ayrıca Türkiye'nin yaklaşık 20'ye yakın büyük şehrinde geniş katılımlı il etkinlikleri düzenlenecek.

Bu yıl olimpiyatlara 'resim', 'ses' ve Türkiye'de okuyan yabancı üniversite öğrencileri için 'deneme' yarışması eklendi. Bu üç yeni kategori ile olimpiyatlardaki yarışma alanı sayısı 20'ye çıktı. Resim yarışmasının konusu 'kutsal değerlere saygı' olacak. Yeni eklenen 'ses' yarışması ile şarkı yarışması arasında 'dil' farkı olacak. Şarkı yarışmasındaki şarkılar Türkçe, ses yarışmasındaki şarkılar ise öğrencilerin kendi anadillerinde söyledikleri şarkılardan oluşacak.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Genel Sekreteri Tuncay Öztürk, olimpiyatlar için dünya genelinde bir yıl boyunca hazırlık yapıldığını söyledi. Öztürk, "Olimpiyat heyecanını Türkiye'ye gelmeden hissetmeye başlayan öğrenciler, finallere katılabilmek için kendi ülkelerinde elemelere giriyorlar. Her öğrencinin olimpiyatlara yalnızca bir kez katılma hakkı bulunuyor. Bu sayede her yıl binlerce farklı öğrenci Türkçe öğreniyor ve kültürümüzü yakından tanıyor." dedi.

Ayrıntılar için tıklayınız.

Farklı Desenler 21.Bölüm Anında İzle(Küre Tv)

Farklı Desenler tüm bölümleri izlemek için tıklayın....

Farklı Desenler 21.bölüm anında izle,




Çocuklar, Feride'yi kurtarmak için tehlikeli bir işe kalkışırlar. Her şey yolunda gider ve isteklerini gerçekleştirmeyi başarırlar. Fakat Feride'nin tekrar hapse atılması işleri iyice karıştırır. Bunun üzerine Şeref, geri adım atar ve Pınar'ın şartlarını kabul eder.

Bu arada Galip, kirli işleri için Şeref'i kullanmaya karar verir. Üstelik Şeref'in bundan hiç haberi olmaz. Yaşar ise ailenin dağılmasına neden olan Galip'ten intikam almaya yemin eder. Emir ise kendisini kimin öldürmeye çalıştığını öğrenmek üzeredir.

Farklı Desenler 21.Bölüm Özeti(Fragman Eklendi)

Şeref, Pınar'ın şartlarını kabul etmek zorunda kalır!

Farklı Desenler 21.bölüm özeti,

Çocuklar, Feride'yi kurtarmak için tehlikeli bir işe kalkışırlar. Her şey yolunda gider ve isteklerini gerçekleştirmeyi başarırlar. Fakat Feride'nin tekrar hapse atılması işleri iyice karıştırır. Bunun üzerine Şeref, geri adım atar ve Pınar'ın şartlarını kabul eder.

Bu arada Galip, kirli işleri için Şeref'i kullanmaya karar verir. Üstelik Şeref'in bundan hiç haberi olmaz. Yaşar ise ailenin dağılmasına neden olan Galip'ten intikam almaya yemin eder. Emir ise kendisini kimin öldürmeye çalıştığını öğrenmek üzeredir.

Farklı Desenler, 21. bölümü ile 13 Mart Pazar 19:50'de Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...

Farklı Desenler 21.bölüm fragmanı anında izle



Farklı Desenler 20.Bölüm Anında İzle(Küre Tv)

Farklı Desenler tüm bölümleri izlemek için tıklayın...

Farklı Desenler 20.bölüm anında izle,




Çok hırslı bir kadın olan Pınar, her şeyi göze almıştır. Bir ailenin dağılmasına neden olmasına rağmen bununla yetinmez ve Feride’ye iftira atar. İddiaların asılsız olduğunu kanıtlayamayan Feride, hapse atılır. Katil zanlısı olarak yargılanmasına karar verilir. Şeref ise yaptıklarından dolayı oldukça pişman ve perişandır. Çocukları da olan bitenin farkındadır ve babalarını suçlu ilan etmişlerdir.

Pınar ise, şikayetinden vazgeçmek istemez. Bu durumda Feride’nin kurtulması için gerçek suçlunun kendi annesi olduğunu söylemesi gerekecektir. Artık bütün kozlar Pınar’ın elindedir. Şikayetini geri alması için çok ağır bir şart ileri sürer. Bunu kabul etmek, Feride ve Şeref için oldukça zordur. Çocuklar ise, annelerinin düştüğü bu durumu kabullenemez ve çok tehlikeli bir işe girişirler.

Farklı Desenler 20.Bölüm Özeti(Fragman Eklendi)


Farklı Desenler 20.bölüm özeti...

Çok hırslı bir kadın olan Pınar, her şeyi göze almıştır. Bir ailenin dağılmasına neden olmasına rağmen bununla yetinmez ve Feride’ye iftira atar. İddiaların asılsız olduğunu kanıtlayamayan Feride, hapse atılır. Katil zanlısı olarak yargılanmasına karar verilir. Şeref ise yaptıklarından dolayı oldukça pişman ve perişandır. Çocukları da olan bitenin farkındadır ve babalarını suçlu ilan etmişlerdir.

Pınar ise, şikayetinden vazgeçmek istemez. Bu durumda Feride’nin kurtulması için gerçek suçlunun kendi annesi olduğunu söylemesi gerekecektir. Artık bütün kozlar Pınar’ın elindedir. Şikayetini geri alması için çok ağır bir şart ileri sürer. Bunu kabul etmek, Feride ve Şeref için oldukça zordur. Çocuklar ise, annelerinin düştüğü bu durumu kabullenemez ve çok tehlikeli bir işe girişirler.
Farklı Desenler 20.bölüm fragmanı anında izle



Farklı Desenler, 20. bölümü ile 6 Mart Pazar 19:50'de Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...

Farklı Desenler 20.bölüm (Ayrıntılar için tıklayın)

Farklı Desenler 19.Bölüm Anında İzle(Küre Tv)

Farklı Desenler tüm bölümleri izlemek için tıklayın...

Farklı Desenler 19.bölüm anında izle,





Eşiyle yeni barışan Feride, kocasının başka bir kadından çocuğu olacağını öğrenince adeta yıkılır. Duyduğu gerçeklere bir türlü inanmak istemez. Çünkü bu her şeyin altüst olacağı anlamına gelmektedir. Evliliğini kurtarmak üzereyken, yüzleştiği bu gerçek hayatının tüm akışını değiştirecektir.

Feride, bu yükün altından nasıl kalkacağını düşünmeye başlar. Ancak hiçbir çıkış yolu bulamamaktadır. Kendini tam bir çıkmazda hisseden Feride’ye annesi Canan Hanım, yardımcı olmak ister. Duruma el koymak isteyen Canan hanım, kendince çözümler üretir. Kızının evliliğini kurtarmak için yaptığı planlar, yakından tanıdıkları birinin katil damgası ile karalanmasına sebep olacaktır.

Bu arada Emir, geçirdiği kazadan hafif yaralı olarak kurtulmuştur. Tüm aileyi sevince boğan bu haber sonrası evde tam bir bayram havası yaşanır. Fakat sevinçleri yarım kalacaktır. Herkesin bir arada olduğu bir gün, Yasin ve Emine’nin sözleri, herkesi şok edecektir.