28 Mart 2011 Pazartesi

Bengladeş Türkçe Olimpiyatları Heyecanını Yaşadı

Bangladeş'te düzenlenen Türkçe olimpiyatları finalinde, Türkiye'de yapılacak olimpiyatlara katılacaklar belirlendi.

Tasnia Naeem Anika "Zeytin yağlı yiyemem aman" şarkısıyla birinci olurken, Nakibul Haque Shubo şiir dalında "Kaldırımlar" şiirini seslendirerek ipi göğüsledi.

Türkiye'de bu yıl 9.su düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatı için dünyanın birçok ülkesinde elemeler devam ediyor. Türkçe olimpiyatının ülke elemeleri her yerde olduğu gibi Bangladeş'te de büyük bir heyecanla gerçekleşti. Program iki ülke milli marşlarının ardından yapılan canlı saz ve müzik sunumuyla başladı. Uluslararası Ümit Türk Okulları ana yerleşkesinde yapılan elemelere Bengal ve Türk misafirler yoğun ilgi gösterdi. Başta Türkiye'nin Bangladeş Büyükelçisi M. Vakur Erkul'un yanı sıra Maldivler büyükelçisi, THY Bangladeş temsilcisi, Dilset yetkilileri ve seçkin davetli topluluğu katıldı. Şiir ve şarkı dalında okul elemelerinden başarıyla geçen öğrenciler seçkin jüri huzurunda Türkiye'de haziran ayında yapılacak olimpiyatlarda Bangladeş'i temsil edebilmek için ter döktü.


9. Türkçe Olimpiyatları Bangladeş finalinde Tasnia Naeem Anika "Zeytin yağlı yiyemem aman" şarkısıyla birinci olurken, Nakibul Haque Shubo şiir dalında "Kaldırımlar" şiirini seslendirerek ipi göğüsledi. Ayrıca anadili Türkçe şiir dalında Kerime Pamuk Çarpan Bangladeş'i temsil edecek.


(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder